GREMI DE TORNERS DE LA VALL DEL GES

EL GREMI DE TORNERS: TRADICIÓ I INNOVACIÓ

La Vall del Ges es troba ubicada al nord-est de la comarca d'Osona, a uns 90Km. al nord de Barcelona (Catalunya). En aquestes contrades s'hi va desenvolupar a principis del segle XIX un gran sector econòmic: La Torneria.

Es coneix l'ofici de torner des de temps immemorials, però no va ser fins a principis del segle XIX que va tenir un gran pes dins de l’economia, afavorit per la industrialització del sector.
Els petits torners van començar a conviure amb les grans indústries de la fusta. Mentre la gran indústria començava a mecanitzar els seus processos i realitzar una altra producció de peces, els petits torners s'especialitzaven en els productes artesans i d'alt valor.

El Gremi Provincial de Torners va ser creat l'any 1977. Actualment la seva seu és a l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló i el seu objectiu és:
- Fomentar la cooperació entre empreses
- La Formació i assessorament a les empreses
- La promoció del sector de la torneria dins i fora del nostre país

Actualment a la Vall del Ges, hi ha més de 50 empreses dedicades al sector de la torneria, de les quals 30 són a Sant Pere de Torelló. Aquestes empreses són resultat de la tradició empresarial de la zona i que s’han adaptat als nous temps i a les noves necessitats del mercat. En aquests moments, estan aprofitant les noves tecnologies per millorar la qualitat de la seva producció, promocionar els productes, i ho encaren amb una gran vocació d'internacionalització.

Featured image

Featured image

Legal noticeGREMI PROVINCIAL DE TORNERS - C/ Verdaguer, 18. 08572 - Sant Pere de Torelló - Tel: 93 858 40 24 info@torners.com